Trosbekendelse
Min trosbekendelse

Trosbekendelse

Den ældst kendte kristne trosbekendelse står i Paulus' brev til menigheden i Filippi, kapitel 2 vers 11:
"Jesus Kristus er Herre"FJODOR DOSTOJEVSKIJ'S
TROSBEKENDELSE:

Om mig selv kan jeg sige, at jeg er et ægte barn af min tid, et tvivlesygens og mistreoens barn, og sandsynligvis vil forblive det til mine dages ende. Hvor har jeg ikke været pint, og hvor pines jeg ikke stadig af denne hede længsel efter troen. Alligevel skænker Gud mig undertiden øjeblikke af fuldkommen ro. I sådanne øjeblikke har jeg formuleret min trosbekendelse. Denne bekendelse er for mig klar på ethvert punkt, og den er mig hellig. Den lyder i al sin enkelthed således:

"Jeg tror, at der intet skønnere findes, intet dybere,
intet så dragende, intet så sandt, så klogt, så modigt
og så fuldkomment som Jesus Kristus.
Atter og atter fyldes jeg ved tanken om ham
med brændende kærlighed, og jeg siger til mig selv,
at hans lige ikke blot ikke findes, men ikke kan findes.
Jeg siger endnu mere: Hvis nogen bragte mig beviset for,
at sandheden om vort liv ikke er i Kristus,
og hvis sandheden i virkeligheden ikke var hos Kristus,
så ville jeg hellere være med Kristus end med sandheden".
FADERVOR
Vor Fader i Himmelen!
Lad dit navn holdes helligt, lad dit Rige komme, lad din vilje ske, som i Himmelen, således også på Jorden.
Giv os det brød, vi har brug for i dag, og eftergiv os vor skyld, som vi eftergiver dem, der skylde os.
Lad os slippe for prøvelse, men frels os fra det Onde.
For dit er Riget og Magten og Æren i Evighed. Amen.
Også en trosbekendelse:
Melodi: "Julen har englelyd"
Tekste af N.F.S.Grundtvig

Vi, som i Jesu tro lavt mon bo
her på den åbne slette, med rette,
hos Herren god til huse,
kan rolig høre på,
hvor bølgerne de bruse
om vore hytter små:
Vi har, med alle vinde,
det hyggeligt herinde,
vi har med Gud i pagt fred og englevagt
 


Da min søn Mikael og svigerdatter Solveig skulle giftes, lavede jeg en dobbeltseng til dem af fyrreplanker. På den planke, der går hen over hovedgærderne, skrev jeg ovennævnte vers ved at brænde bogstaverne ned i træet. Jeg ville gerne, at ordene i verset skulle være de to til daglig påmindelse. 


Tilblivelsen af Solveig og Mikael's ægteseng

Da det blev kendt, at Mikael og Solveig ville gifte sig, blev jeg beæret med en spændende opgave. Jeg skulle nemlig fremstille en ægteseng til de kommende ægtefolk. En lignende opgave havde jeg haft, da Mikaels storesøster Merete og storebror Stefan var i den tilsvarende situation. Det var en bunden opgave på flere måder. Materialet skulle være limtræsplanker af fyr, og størrelsen skulle tilpasses de madrasser, de to allerede havde indkøbt, og de havde en bredde på 1 meter og en længde på 1,9 meter. Der blev altså tale om en ret stor dobbeltseng, en rigtig grand lit.

Dobbeltheden ved sengen blev fremhævet ved, at der hen over hovedgærderne skulle være én lang planke. Her fandt jeg på, at der skulle stå nogle gode ord på den planke. Jeg valgte det tredje vers fra en Grundtvigs bryllupssalme, "Huset, som Gud har bygt", som lyder "Vi, som i Jesu tro lavt mon bo, her på den åbne slette, med rette, hos Herren god til huse, kan rolig høre på, hvor bølgerne de bruse om vore hytter små: Vi har, med alle vinde, det hyggeligt herinde, vi har med Gud i pagt fred og englevagt".

Først tegnede jeg bogstaverne hen over træplanken med blyant, og bagefter brugte jeg en el-brænder, der kunne brænde bogstaverne ord for ord ind i træet. Da indgraveringen var færdig, syntes jeg, det var rimeligt, at salmen blev sunget ved deres bryllup i Avlum kirke. Uden at aftale noget med de to, kontaktede jeg præsten, der skulle vie dem. Han ville gøre, hvad han kunne, for at få de to til at synes, at hele Grundtvigs-salmen skulle synges ved deres bryllup. Overtalelsen lykkedes, og da parret havde fået sengegaven, forstod de bedre, hvorfor netop den salme skulle synges i kirken.


Den ganske anselige Avlum kirke består i sin nuværende skikkelse af romansk skib med sengotisk tårn mod vest og et ligeledes sengotisk våbenhus samt indtil 1920 et kor. Ved udvidelse i 1920 tilføjedes et nyt kor mod øst samt mod nord og syd korsarme. Af fredede oldtidsminder findes 39 høje; sløjfet og ødelagt er 50 høje.
Overskrift 1

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 12:29

Leder efter "Pilgaard Mølle" el. "Pilgaards Mølle" i trekanten fra Hjallerup over Hals til Vodskov med centrum så nogenlunde i Vester og Øster Hassing.

...
11.09 | 17:20

Der står også en runesten i Hobro (Hobro-stenen), hvis du vil have den med på listen. Den blev opdaget i 1623 på Hobro Kirkegård, og står nu på biblioteket.

...
10.09 | 19:30

Fantastisk spændende og flot side.

Jeg undre mig dog over, at Snekkerstenen ikke er nævnt. Den ligger ud for kysten nord for Snekkersten.

Mvh Mickala

...
05.07 | 20:35

Kære Poul Erik: Du må prøve at finde ud af, hvem der har ejet det, før du gik det. Held og lykke med det!

...
Du kan lide denne side