Charterdato: 22. august 1959 med "Aalborghus" som moderklub. Fejrede sit 50 års jubilæum i 2009.

Charterdato: 10. maj 2003

Aabybro Y’s Men’s Club blev på festlig vis chartret den 15. maj 2004 ved en gudstjeneste i Aaby kirke. Gennem gedigne salmer bekendte vi: ”Min sjæl, ophøj Guds ære”, ”Herre, gør mit liv til bøn”, ”Guds kirkes grund alene”, ”Nu bede vi den Helligånd” og ”Nu takker alle Gud!” U over den lydelige salmesang bekendte vi også troen på den treenige Gud. Stedets præst, Ole Steen Hansen, prædikede over Jesu ypperstepræstelige bøn, hvori Jesus bad for sig selv, for sine disciple og for enhver, som kommer til tro på ham. Dertil lagde vi også øre til præstens fællesbøn og fadervor. En stærkere Kristus-bekendelse kan en klub-chartring ikke være indrammet af, og for fuldstændighedens skyld blev vi sendt bort med den aronitiske velsignelse.

Charterdato: 21. februar 2004. Ved chartringen af Videbæk YMC blev der holdt en morsom festtale, hvor taleren bl.a. kom med en omskrivning af og et anderledes motto for vor bevægelse: Nyd din pligt; det har du ret til!

Charterdat: 6. november 2004.

Charterdato: 6. oktober 2012

Derfor har jeg kreeret et stamtræ, hvorpå alle elleve klubber i Distrikt Storaa vokser, og ikke andre. Nogle af dem har Herning som moderklub, mens andre ikke har. Idéen med at tilvirke et stamtræ begyndte med, at jeg lavede et stamtræ for hver af de klubber, hvis chartring jeg deltog i. For alle nye klubber i Region Danmark har indirekte Aalborghus som moderklub. Ud fra stamtræet kan den enkelte nye klub se, hvoraf den kommer.

Kære Aalborg Y's Men's Club, "Aalborghus" og Karl Maksten. Hjertelig tak for jeres hilsen og det fine "stamtræ" vi modtog i anledning af chartringen i lørdags. Det er altid godt at kende sine rødder. Tak for det store arbejde der er lagt i det og også i at få det fragtet herned. Hyggeligt at møde din søn, Stefan, Karl. Ham husker vi fra vore unge dage på Holmsborg og vi har også været sammen med ham og hans familie til familiefester hos min mands lillebror og kone (Bent og Lisette). Vi havde en meget dejlig dag i lørdags med en festlig og højtidelig gudstjeneste i Tarm Kirke og efterfølgende en dejlig festaften på Blåkilde Efterskole. Det var meget overvældende med den store opbakning og varme velkomst vi fik. Vi glæder os til at blive en del af dette fællesskab og være med til at yde en indsats, både lokalt og globalt. Tusind tak. De bedste hilsner til den ældste fra den yngste. På vegne af Lundenæs Y's Men' s Club

Hammer Y's Men's Club i Distrikt Nordjylland blev chartret 28. april 1990. Moderklub var Aalborg Y's Men's Club 3. Hammerklubben fejrede sit 25 års jubilæum lørdag den 28. marts 2015 indledende med en gudstjeneste efterfulgt af en jubilæumsfest. Mange gæster mødte op for at lykønske den aktive klub.

DISTRIKT NORDJYLLAND består 2015 af disse kubber: Aalborg Y’s Men’s Club »Aalborghus«. Skagen YMC 1960, Hjørring YMC 1963, Aalborg YMC II Y-klubben 1965), Aalborg YMC Club 3 1978, Frederikshavn YMC 1980, Hammer YMC 1990, Sindal/Bindslev YMC 1997, Sæby YMC 199, Aalborg Budolfi YMC 1999, Østvendsyssel YMC 2004, Fladstrand YMC 2009 samt Vendelbo YMC 2012. Desuden Aalborghus Y’s Menette Club af 1955.

Aars Y's Men's Club blev chartret 26. aug. 1967. Til klubbens 50 års jubilæum tilvirkede jeg et "stamtræ" til jubilaren.

Fra den ældste til den yngste

Aalborg Y’s Men’s Club »AALBORGHUS« er den ældste klub i Region Danmark samtidig med, at klubben er Europas ældste. Som medlem af »Aalborghus« har jeg derfor gennem nogle år tiltaget mig den ret og fornøjelse – hver gang jeg har kunnet deltage i chartringen af en ny klub – at tildele denne et symbolsk ”stamtræ”, som er tilvirket som en plakat beregnet til ophæng. Min idé med tilvirkning af et sybolsk ”stamtræ” er naturligvis, at ud fra dette vil den enkelte nychartrede klub kunne se sin historiske placering og baggrund.  

Så længe Aalborghus Y’s Men’s Club eksisterer, vil denne klub fortsætte med at være den ældste klub i Region Danmark og Europas ældste. Men næsten hvert år bliver der chartret nye klubber, og de kunne fortjene at eje deres eget ”stamtræ” som minde om deres chartring.

Ud fra Adressebogen for Region Danmark, som jo oplyser moderklubben for hver enkelt klub, vil enhver klub kunne finde frem til sin herkomst – helt tilbage til »Aalborghus« .

Hidtil har ikke så mange klubber fået tilvirket sit ”stamtræ”. Men er man interesseret i at komme i besiddelse af et, kan man rette henvendelse til undertegnede. Her vil bl.a. kunne aftales, hvilke tekster plakaten skal indeholde.

Selv om det symbolske stamtræ oprindeligt er tiltænkt nychartrede klubber, som en hilsen ”fra den ældste klub til den yngste”, vil stamtræet naturligvis også kunne tilvirkes i anledning af jubilæum i klubben, ved markering inden for et distrikt eller ved andre lejligheder.

Eksempler på tilvirkede stamtræer ses herhos.

Karl Maksten, »Aalborghus«

Nyd din pligt; det har du ret til!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 12:29

Leder efter "Pilgaard Mølle" el. "Pilgaards Mølle" i trekanten fra Hjallerup over Hals til Vodskov med centrum så nogenlunde i Vester og Øster Hassing.

...
11.09 | 17:20

Der står også en runesten i Hobro (Hobro-stenen), hvis du vil have den med på listen. Den blev opdaget i 1623 på Hobro Kirkegård, og står nu på biblioteket.

...
10.09 | 19:30

Fantastisk spændende og flot side.

Jeg undre mig dog over, at Snekkerstenen ikke er nævnt. Den ligger ud for kysten nord for Snekkersten.

Mvh Mickala

...
05.07 | 20:35

Kære Poul Erik: Du må prøve at finde ud af, hvem der har ejet det, før du gik det. Held og lykke med det!

...
Du kan lide denne side