Fra den ældste til den yngste

Aalborg Y’s Men’s Club »AALBORGHUS« er den ældste klub i Region Danmark samtidig med, at klubben er Europas ældste. Som medlem af »Aalborghus« har jeg derfor gennem nogle år tiltaget mig den ret og fornøjelse – hver gang jeg har kunnet deltage i chartringen af en ny klub – at tildele denne et symbolsk ”stamtræ”, som er tilvirket som en plakat beregnet til ophæng. Min idé med tilvirkning af et sybolsk ”stamtræ” er naturligvis, at ud fra dette vil den enkelte nychartrede klub kunne se sin historiske placering og baggrund.  

Så længe Aalborghus Y’s Men’s Club eksisterer, vil denne klub fortsætte med at være den ældste klub i Region Danmark og Europas ældste. Men næsten hvert år bliver der chartret nye klubber, og de kunne fortjene at eje deres eget ”stamtræ” som minde om deres chartring.

Ud fra Adressebogen for Region Danmark, som jo oplyser moderklubben for hver enkelt klub, vil enhver klub kunne finde frem til sin herkomst – helt tilbage til »Aalborghus« .

Hidtil har ikke så mange klubber fået tilvirket sit ”stamtræ”. Men er man interesseret i at komme i besiddelse af et, kan man rette henvendelse til undertegnede. Her vil bl.a. kunne aftales, hvilke tekster plakaten skal indeholde.

Selv om det symbolske stamtræ oprindeligt er tiltænkt nychartrede klubber, som en hilsen ”fra den ældste klub til den yngste”, vil stamtræet naturligvis også kunne tilvirkes i anledning af jubilæum i klubben, ved markering inden for et distrikt eller ved andre lejligheder.

Eksempler på tilvirkede stamtræer ses herhos.

Karl Maksten, »Aalborghus«

Nyd din pligt; det har du ret til!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.10 | 23:16

Det er en spændende sten.

...
17.08 | 11:33

Tak for venlig opmærksomhed

...
14.08 | 09:58

Dejligt at nogen fortæller om vore historiske sten, de er jo en del af vor historie og har givet anledning til mange sagn og myter.

...
23.07 | 09:11

Ophavsret: Når du skriver af fra andre hjemmesider har du pligt til at oplyse kilden. Jeg genkender en del af egne tekster fra www.moelleforum.dk

...
Du kan lide denne side