ENHVER Y'S MEN'S CLUB KAN FÅ SIN KLUBFANE

AALBORGHUS HAR FÅET SIN KLUBFANE

Resultatet blev, at klubben på Valdemarsdag 2009 var blandt de foreninger, der ved en ceremoni på Aalborg Slot fik tildelt en fane. Efter denne ceremoni var der fanemarch gennem byen frem til flaggudstjeneste i Budolfi kirke. Den eneste forpligtelse, der følger med tildelingen af en fane, er, at vi hvert år den 15. juni skal sælge et antal af de små dannebrogsflag, som denne dag kan købes af enhver.

Danmarks-Samfundet uddeler hvert år på Valdemarsdag, den 15. juni, faner til idrætsforeninger, FDF-kredse, spejdertroppe og andre sammenslutninger, som forud har søgt om at få en fane tildelt. 2008 holdt Danmarks-Samfundet sin 100 års-fest i Aalborg, hvor der var flagmarch gennem byens gader fra Aalborg Slot til Budolfi kirke, hvor der var festgudstjeneste, bl.a. med deltagelse af Prins Joachim, som er protektor for Danmarks-Samfundet.

Som deltager i denne festgudstjeneste, hvor som en storslået indledning fane efter fane blev ført ind, så domkirkens kor, midterskib og sideskibe efterhånden var fyldt med forenings- og spejderfaner, fik undertegnede fanebærer den tanke, at Aalborghus Y’s Men’s Club burde have en fane. Kort efter rettede jeg henvendelse til klubbens præsidium med forslag om at ansøge om at få tildelt en klubfane.

Ved klubbens vinterfest den 5. februar 2010 blev klubfanen indviet i henhold til ceremoni herom. Tre udvalgte personer fik som opgave at slå tre symbolske søm i.

  • Det første søm blev slået i for Hendes Majestæt Dronning Margrethe den Anden
  • Det næste søm blev slået i for Danmark, vort Fædreland
  • Det sidst søm blev slået i for Aalborg Y’s Men’s Club »Aalborghus«.

 

Efterfølgende har vi i et faneudvalg fået tildannet et faneregulativ, som fortæller, ved hvilke lejligheder klubben fane skal benyttes. Bl.a. tilstræbes det hvert år at deltage i festlighederne på Valdemarsdag. Fanen skal også benyttes ved medlemsoptagelse, ved broderklubbesøg samt ved distriktskonferencen, når vor klub beklæder DG-posten. Tillige vil klubfanen blive benyttet, når et klubmedlem skal begraves, hvis de pårørende ønsker det.

Den fane, man får udleveret, er et rent dannebrog. Men i løbet af det forløbne år har vi fåret fanen dekoreret. Fanens øverste kvadratiske felt har fået indbroderet Y’s Men’s-logoet og klubbens navn. Fanestangen er blevet forsynet med to sølvskjolde, som fortæller, hvornår vi fik fanen tildelt, og hvornår den blev indviet i klubben. Nu fremtræder vor klubfane særdeles præsentabel, og vi glæder os til at vise den frem, når lejlighed bydes.

På vegne af Aalborg Y’s Men’s Club »Aalborghus«

Kurt Hansen                        Karl Maksten

fanevagt                               fanebærer

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 12:29

Leder efter "Pilgaard Mølle" el. "Pilgaards Mølle" i trekanten fra Hjallerup over Hals til Vodskov med centrum så nogenlunde i Vester og Øster Hassing.

...
11.09 | 17:20

Der står også en runesten i Hobro (Hobro-stenen), hvis du vil have den med på listen. Den blev opdaget i 1623 på Hobro Kirkegård, og står nu på biblioteket.

...
10.09 | 19:30

Fantastisk spændende og flot side.

Jeg undre mig dog over, at Snekkerstenen ikke er nævnt. Den ligger ud for kysten nord for Snekkersten.

Mvh Mickala

...
05.07 | 20:35

Kære Poul Erik: Du må prøve at finde ud af, hvem der har ejet det, før du gik det. Held og lykke med det!

...
Du kan lide denne side