VELKOMMEN KÆRE GÆST
Det er rart at få besøg, både herhjemme og på hjemmesiden. Tak fordi du har aflagt et besøg på min hjemmeside. Skriv en hilsen her i gæstebogen ved at klikke på den blå knap. Det vil være særdeles kærkomment, om du vil indsætte et foto sammen med din hilsen. Du er også velkommen til at komme med kommentarer til indholdet i hjemmesiden. Gid du må leve så længe, du ønsker det, og gid du må ønske at leve så længe, du gør det (Keltisk ordsprog). VIA GOOGLE OG www.seniormaksten.dk KAN DU FINDE DE AF MINE DEBATINDLÆG, AVISERNE HAR BRAGT. God fornøjelse LAD MIG HØRE DIN KOMMENTAR

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Ingrid Lauridsen, d. 10-09-2018
Oppe i skoven øst for Auning på Djursland ligger også en meget stor sten,jeg ved ikke om der er noget navn.Kommer du til Auning er der også en spændende gammel kirke med kalk malerier og gravkapel .Kirken har tilknytning til GL.Estrup slot.MVH Ingrid Lauridsen


E-mail:
Skrevet af Johannes Mortensen, d. 21-02-2018
Hej Karl Marksten.

Ved et tilfælde er jeg kommet ind på din hjemmeside – og hvor blev jeg dog glad for det, som jeg har læst. Tak for det!

Du skriver om din tidligste tid i Gundestrup om livet der og om naboer m.v. – bl.a om købmand Jørgen Nielsen og hans kone Marie. Det er min morfar og mormor, og jeg har været på ferie i Gundestrup rigtig mange gange fra 1940 og de næste 18 år. Derfor kan jeg nikke genkendende til alle dine beskrivelser der.

Nu tænker du nok, at så må Dagny være min mor. Nej det er hun ikke – hun er min moster, og Paulus var min onkel. Min mor har du nok ikke set ret meget. Hun var den ældste af købmandens tre børn – født 1913. Efteråret 1930 (da var du et år gammel) fik hun tuberkulose og lå på sanatorium meget af tiden i flere år. Hun blev gift med min far i 1835 og flyttede til Frederikshavn, hvor jeg blev født i 1937.

Jeg kom første gang til Gundestrup i maj 1940. Tyskerne havde så travlt med udskibning af tropper fra Frederikshavn til Norge på den tid, så hele familien syntes det var bedst, hvis ham den lille purk kom lidt af vejen, hvis nu englænderne pludseligt ville forhindre disse troppetransporter. Alle var ret usikre på hvad, der ville ske dengang.

Lige efter krigen solgte morfar og mormor købmandsbutikken, og de byggede et hus på den anden side af vejen gennem landsbyen. Mine fleste ferier i Gundestrup var i det hus. Jeg er også kommet på teglværket (en spændende legeplads for drenge). Min morfar lærte mig at fiske ørreder i en bæk nord for Gundestrup.

Jeg kunne skrive en masse om mine ferier i Gundestrup – men det må vente. Men en enkelt ting vil jeg nu nævne. Min mor har skrevet hendes egne erindringer – herunder et stort afsnit om livet i Gundestrup, hvor smeden er nævnt flere steder. Hun skriver bl.a. om smedens bror Alfred, som i 1928 var kommet på ferie fra København, hvor han var ved at læse til ingeniør. Han var en flot fyr med kastanjefarvet, bølget hår. Min mor skriver, at hun tror, at han kedede sig derude på landet og kastede sine øjne på hende. Hun syntes han var hoven og arrogant, så hun afviste ham, skriver min mor. Alfred, det må så være din onkel – er det korrekt?

Tak endnu engang for dine dejlige beskrivelser af livet Gundstrup før krigen.

Mange hilsner
Johannes


E-mail:
Skrevet af Inge Møller, d. 20-12-2017
Via Google har jeg fundet denne hjemmeside.
I omtaler en Helge Skou Nielsen. Min fars fætter Helge født 5. august 1906 og død 7. maj 1985 i Nyborg
gift med Rosa født Madsen, 24. april 1899 Nykøbing Sogn. Død 3. februar 1983 i Nyborg.

Hans adr. i Svejts kender jeg, hans ophold i Næstved og Rolles Mølle, samt bopælen på Frederiksberg . Hans broder havde en sæbefabrik i Odense, men han døde 1947.

Hvad har han/de af børn og havde Rosa børn med fra tidligere ægteskab. Fra salget af huset i Nyborg har jeg navnet Peter Schou Nielsen, men ikke mere.
Hvad lavede/ laver han – jeg har hørt han solgte Air condisioner i Belgien, er det noget i ved noget om.

Jeg har været sammen med Helbge og Rosa et par gange.

Jeg er interesseret i at finde ud af hvor i Charlottenlund han boede og hvad han fabrikerede.
Hvad lavede han på Rolles Mølle i Lunderskov
Er det rigtigt han har været direktør for Mercedes Danmark.
Jeg troede de boede fast i Svejts, inde de købte sommerhuset i Nyborg.

Desværre kan jeg jo ikke komme ind på folketællingerne og med hensyn til Peter, ved jeg ikke hvor og hvornår han er født eller hvor.


E-mail:
Skrevet af Lars Jøcker Buhl, d. 07-11-2017
Hej Karl Marksten
Hvor er det hyggeligt pludselig at falde over din hjemmeside - som genbo til dig og dine i Blåkilde sidder jeg her og bliver helt nostalgisk - Sjovt og hyggeligt at læse om Blåkildes historie. Men når du nu interesserer dig for mindesten, så synes jeg du burde ha skrevet historien om den lille AXEL, der blev myrdet i de tilstødende skove til Blåkilde. Jeg har fornyligt været forbi stenen og Søren Peder Sørensen fra Kyvling, har fået fat i hæftet der hedder "Blåkilde-Lønborg Plantage & mordet på lille Axel.
I denne bog er der et billede af "Blåkilde Fabrik ved Tarm ca. 1919" - Ved du hvor den lå???


E-mail:
Skrevet af Lars Jøcker Buhl, d. 07-11-2017
Hej Karl Marksten
Hvor er det hyggeligt pludselig at falde over din hjemmeside - som genbo til dig og dine i Blåkilde sidder jeg her og bliver helt nostalgisk - Sjovt og hyggeligt at læse om Blåkildes historie. Men når du nu interesserer dig for mindesten, så synes jeg du burde ha skrevet historien om den lille AXEL, der blev myrdet i de tilstødende skove til Blåkilde. Jeg har fornyligt været forbi stenen og Søren Peder Sørensen fra Kyvling, har fået fat i hæftet der hedder "Blåkilde-Lønborg Plantage & mordet på lille Axel.
I denne bog er der et billede af "Blåkilde Fabrik ved Tarm ca. 1919" - Ved du hvor den lå???


E-mail:
Skrevet af Carl Peter Møller, d. 25-06-2013
Kære Dagny og Max!
Vi, Ulla og Carl Peter, har endnu engang set billederne på jeres hjemmeside. Vi glæder os stadig over den gode tur, vi havde sammen fra Løgumkloster Højskole.
Billederne giver også os en god erindring om turen, og om det sammenhold, der var i den lille gruppe, som vi var.
Kærlig hilsen Ulla og Carl Peter


E-mail:
Skrevet af Lars Erik Riis, d. 27-04-2013
Jeg har set dine dejlige billeder fra Malta. Vi har også været der tre gange, og det er en fantastisk ø. Eller øer, for man bør ikke snyde sig for en udflugt til Gozo og Comino. Vi plejer at bo på Hotel Juliani i St. Julian's. Dejligt sted.


E-mail:
Hjemmeside: http://www.malta-guide.dk/
Skrevet af Lene Vejrum Bermann , d. 10-02-2013
Tak for rigtig spændende læsning især om Nr.Uttrup,hvor jeg har gået i skole og kan nikke genkendende til Lærere og steder som du skriver om,og hvor jeg for ca.1/2 år siden er flyttet til.


Skrevet af Erling Ingvordsen, d. 09-02-2013
Er lige "faldet" over din hjemmeside. Den er rigtig flot - har lagt den ind under foretrukne - vil bestemt vende tilbage mange gange. Er selv opvokset i Aalborg - boede i byen fra 50-80 så der er mange minder.


E-mail:
Skrevet af Lene Nøhr, d. 09-02-2013
Tak for kigget på din flotte hjemmeside som jeg så en henvisning til i en af de dejlige fotogrupper på facebook. Du har mange fine ting her og jeg vender tilbage og læser mere. Jeg har selv en hjemmeside med mange billeder fra bl. Aalborg og Nørresundby og mange andre steder. Også en historie min far skrev om at være dreng under krigen.. Mange hilsner fra Lene Nøhr


E-mail:
Hjemmeside: www.lenenoehr.dk
Skrevet af Ellen Damgaard, d. 03-10-2012
Kan du fortælle mig, hvem der har skrevet den fine og detaljerede beretning om Harboøreulykken 1893? Jeg arbejder med Lemvigegnens historie og vil gerne citere lidt fra kilden (er tidligere leder af Lemvig Museum).


E-mail:
Skrevet af Henning Bechmann Sørensen, d. 28-11-2009
Kære Maksten,
Da jeg i aften som så ofte før sad med min pc, fik jeg pludselig lyst til at Google min fars navn. Min Far hed Alf Bechmann Sørensen og her dukkede han op på din hjemmeside i.f.m. en beretning om FDF Aalborg 6 Kreds. Jeg var som dreng pog, pilt og væbner i Aalborg 6.Kreds/Nr. Uttrup både, medens min far var kredsfører og under senere kredsførere og jeg har været på sommerlejr på Møllegaarden i Vorsaa. Menighedshuset i Nr. Uttrup kendte jeg godt og jeg var til mange kredsmøder der.

Jeg er født i Nr. Sundby (1937) og gik i skole der. Vi har næppe været i FDF samtidig, men vi har sikkert truffet mange af de samme førere. Jeg har boet med min familie på Sjælland siden 1958 - nu i Hørsholm og faktisk muntrer jeg mig med at skrive lidt om, hvad jeg har oplevet.

Jeg har ikke læst det hele - langt fra - men dog en del af den flotte Maksten-hjemmeside, hvor jeg har kunnet nikke genkendende til nogle ting. Jeg kan bl.a. huske, at min far havde forbindelse med pastor Svend Aage Reerslev, som nævnes et sted.

Nå dette var en lille hilsen fra "hr. Sørensen's" søn.

Med venlig hilsen
Henning B. Sørensen


E-mail:

Nyeste kommentarer

02.10 | 12:29

Leder efter "Pilgaard Mølle" el. "Pilgaards Mølle" i trekanten fra Hjallerup over Hals til Vodskov med centrum så nogenlunde i Vester og Øster Hassing.

...
11.09 | 17:20

Der står også en runesten i Hobro (Hobro-stenen), hvis du vil have den med på listen. Den blev opdaget i 1623 på Hobro Kirkegård, og står nu på biblioteket.

...
10.09 | 19:30

Fantastisk spændende og flot side.

Jeg undre mig dog over, at Snekkerstenen ikke er nævnt. Den ligger ud for kysten nord for Snekkersten.

Mvh Mickala

...
05.07 | 20:35

Kære Poul Erik: Du må prøve at finde ud af, hvem der har ejet det, før du gik det. Held og lykke med det!

...